Nieuws

informatie 27-09-2024

27 september 2024

Hierbij belangrijke informatie over 10-14. Deze staat ook op de site.

 

Think:

Deze week zijn we gestart met de Think lessen. Deze lessen worden gegeven door Ruben. Ruben komt dit jaar 12x op woensdagochtend en hij verzorgt een les voor PO, VO1 en VO2.

Vanuit Think organiseren ze ook bijeenkomsten voor ouders. In de bijlage een uitnodiging voor de bijeenkomst van 24 oktober.

 

Dia Toetsen:

In de week 7 oktober maken leerlingen uit groep 7, 8 en klas 1 de dia-toetsen. Klas 2 heeft gewoon les. Het gaat hierbij om een nulmeting, leerlingen kunnen niet oefenen voor deze toetsen.

Wij gebruiken de DIA-toetsen als extra middel om te kijken waar onze leerlingen staan in hun groei. Via deze link meer informatie over de DIA-toetsen.

Voor de DIA-toetsen hebben de kinderen het volgende nodig.

  1. Een opgeladen laptop
  2. Oortjes, er zit gesproken tekst bij
  3. Pen en kladpapier
  4. Een leesboek, voor als je eerder klaar bent

 

Start project thema binding:

Op 3 oktober hebben we de kick-off van ons eerste project. De reguliere lessen komen deze dag daardoor te vervallen. Het project draait om het maken van een eigen stadstoer door Zwolle. Op 3 oktober gaan alle leerlingen eerst een bestaande stadstoer door Zwolle maken. Dit doen ze in kleine groepen. Ouders die het leuk vinden om samen met een groepje een stadtoer te maken zijn van harte welkom en kunnen zich opgeven via de mail.

Op 15 november sluiten we het project af. Alle ouders zijn dan uitgenodigd om de stadtoer van hun kind daadwerkelijk te maken.

Diverse ouders verzorgen de komende weken een workshop op school om leerlingen te ondersteunen bij het project. Oproep: We zijn eigenlijk nog op zoek naar iemand die kinderen op weg kan helpen bij de vormgeving van hun toer.

We denken hierbij aan een workshop met het gebruik van CANVA, o.i.d. Deze workshops vinden plaats op 9 of 10 oktober tussen 11.00 en 13.30 uur.

 

Ouder denktank

We zijn al bezig met de voorbereidingen van het volgende project rond het thema energie. Dit project vindt plaats in de laatste week voor de kerstvakantie. De hele school staat die week ook in het teken van de solidariteit en wij willen daarbij aansluiten. Net als bij het vorige thema zoeken wij weer ouders die willen met denken (brainstormen) over dit project, we kunnen jullie netwerk goed gebruiken.

We organiseren hiervoor een bijeenkomst op 24 oktober van 16.30 tot 18.00 uur. Uiteraard weer met een pizza. Opgeven kan via deze link.

 

First Lego League

We willen dit jaar voor het eerst met een team meedoen aan de First Lego League. Om dit te laten slagen zijn we op zoek naar 2 of 3 ouders die ons team willen coachen. Via deze link meer info over de First Lego League., je kan ook even mailen met de vader van Koen: gva231624@gmail.com, hij heeft ook een rol in het project. We hopen een leuk team bij elkaar te krijgen. Dank alvast!

 

Kinderboekenweek:

Op woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek 2024 met het thema ‘Lekker eigenwijs’. Wij hechten grote waarde aan het vrij lezen, dus wij hebben een leuk programma bedacht.

We hebben afgelopen weken aan kinderen gevraagd welke aanraders ze hebben voor onze bieb op 10-14. Een lange lijst met boeken is hieruit gerold. Op maandag 14 oktober zullen we maar liefst 25 nieuwe titels introduceren aan onze leerlingen en toevoegen aan onze schoolbieb. Naast ons biebbezoek aan de Stadkamer twee weken geleden, is er dus genoeg te kiezen!

Naast een speciale opening op 2 oktober, zal er op maandag 14 oktober door 6 leeskampioenen worden voorgelezen aan de hele unit. Dit is onze afsluiting van de Kinderboekenweek. Zij promoten zo het lezen en ook hun boek. We houden daarvoor voorrondes tijdens de les Nederlands. Aan elke leerling is gevraagd om zeer binnenkort een klein stukje voor te lezen aan de klas. Wilt u ze helpen herinneren?

 

Uitval trajecten Thorbecke:

De afgelopen weken zijn diverse traject- lessen op Thorbecke uitgevallen. Ziekte(langdurig) van docenten is hiervan de hoofdoorzaak. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar we kunnen er als 10-14 niets aan doen. Als er het 5e of 6e uur lessen uitvallen (voor 14.00 uur), dan blijven de kinderen gewoon bij ons op school, we vangen ze op en zetten ze aan het werk. Bij uitval in het 7e of 8e uur kunnen leerlingen gewoon naar huis.

 

Voor in de agenda:

  • Dinsdag 8 oktober zijn alle leerlingen vrij i.v.m. een studiedag.
  • Donderdagavond 24 oktober willen een aantal leerlingen een Halloween party organiseren. Informatie volgt. Het zal ongeveer van 18 tot 20 uur zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

informatie 11-10-2024

11 oktober 2024

Foto’s introductie week

13 september 2024

Realisatie: