Nieuws

informatie 11-10-2024

11 oktober 2024

1x per twee weken probeer ik jullie op de hoogte te houden van wat er speelt bij ons op school. Naast een update ook belangrijke informatie om in de agenda te zetten.

 

Theaterbezoek:

Op maandag 21 oktober gaan wij met alle leerlingen naar het theater. We bezoeken de voorstelling ZWERFHONDEN, via deze link meer informatie over de voorstelling. De voorstelling is tijdens het 5e en 6e uur, na afloop kunnen de kinderen zelf naar huis. Er is altijd een docent die weer naar school fietst voor de kinderen de weg niet goed weten. We zijn nog op zoek naar ouders die mee willen als begeleider, zowel op de fiets als in het theater. Aanmelden kan via Frank.

 

Techlab:

Alle stamgroepen gaan dit jaar 3x naar het techlab. Dit is altijd op maandag van 12.00 tot 14.00 uur. We fietsen samen met de kinderen naar het lab. Na afloop kan iedereen zelf naar huis fietsen. Er is altijd een docent die weer naar school fietst voor de kinderen de weg niet goed weten. Komende maandag 14 oktober is 3A de eerste groep de een bezoek aan het techlab brengt. De overige afspraken staan in de agenda op de site. Ouders die het leuk vinden om een kijkje te nemen zijn welkom.

 

Schoolfotograaf:

Op 18 oktober gaan alle kinderen naar de schoolfotograaf. Ze gaan individueel en als klas op de foto. De foto’s zijn later na te bestellen.

 

KWF run:

Op 24 november organiseert Thorbecke SG de KWF run. Dit is een hardloopwedstrijd voor het goede doel. Ook dit jaar willen wij vanuit 10-14 weer met een clubje leerlingen meedoen. We willen net als vorig jaar weer een hoop sponsorgeld ophalen. Doneren kan via deze link. Vanaf volgende week kunnen leerlingen zich opgeven, inschrijven is voor leerlingen gratis en dat gaat via school. Ouders kunnen natuurlijk ook meelopen, inschrijven kan via deze link. Ga de uitdaging met ons aan!

 

Ouderbijdrage:

Gisteren hebben jullie vanuit Thorbecke SG een mail gehad over de betaling van de ouderbijdrage. De ouderbijdrage bestaat uit 2 of 3 delen. Deel 1: de vrijwillige ouderbijdrage, Deel 2: het schoolkamp en deel 3 is de bijdrage voor het volgen van een traject op TSG. Is de mail niet binnengekomen, laat het dan even weten.

 

Project stadstour:

Deze week hebben alle kinderen workshops gevolgd m.b.t. het project. Website bouwen, planologie, audiotour en Canva stonden op de planning. Speciale dank aan de Vader van Lucas en de moeder van Rose! Veel kennis wordt nu toegepast in de producten van de groepen. Er ontstaan al hele mooie routes. Op 15 november zijn jullie uitgenodigd om de tour te lopen. Om 9.00 uur verzamelen we op school, uiterlijk 11.30 uur gaan de kinderen weer naar school en kunt u naar huis.

 

Meta Kids:

Dit jaar staat het glazenhuis (serious request) van radio 3FM in Zwolle. Het goede doel Meta kids staat dit jaar centraal. Samen met Thorbecke zullen wij ons ook inzetten voor dit goede doel. Op 27 november krijgen alle kinderen van 10-14 een gastles over ‘Meta Kids’. De laatste week voor kerst staat op Thorbecke en 10-14 burgerschap centraal, wij hebben de week omgedoopt tot de week van de solidariteit. Deze week zullen we gebruiken voor acties om het glazen huis te steunen. Wellicht lopen er al acties of zijn er al leuke ideeën waar wij kunnen aansluiten, zo ja dan horen we het graag.

Gerelateerde nieuwsberichten

informatie 27-09-2024

27 september 2024

Foto’s introductie week

13 september 2024

Realisatie: