Nieuws

informatie 13-09-2024

13 september 2024

Website

Deze informatiemail is altijd terug te vinden op onze website. Houdt daarnaast ook de kalender in gaten, hier staan de actuele activiteiten op.

 

Biebbezoek

Komende week gaan alle stangroepen naar de bieb. Het is de bedoeling dat de kinderen een eigen leesboek uitzoeken. Sommige kinderen vinden dit erg lastig, zij hebben wat hulp nodig bij het zoeken van een goed boek. Dit doen wij op school, maar thuis kan dat natuurlijk ook. Ouders die het leuk vinden om mee te gaan naar de Bieb zijn van harte welkom. Begeleiding en hulp bij het zoeken van een goed boek kunnen we goed gebruiken.

Vertrek 11.45

Terug op school 13.00

3A maandag

3B dinsdag

3C vrijdag

 

Ouderavond

In de bijlage de dia’s mbt de ouderavond van 11-09-2024

 

Oproep

  1. We zijn nog op zoek naar ouders die het leuk vinden om te helpen bij de moestuin. Interesse? Neem dan contact op, ook voor vragen over de inhoud.
  2. Plantjes over?  Geef ze mee naar school, we willen de boel wat groener maken 😉.

 

Magister vs. trajecten

De communicatie vanuit Thorbecke loopt via magister, ook voor de trajecten. Als ouder ontvang je hier alle informatie. Het is mogelijk om meldingen door te sturen naar je eigen email adres, pushmeldingen in de app zijn niet mogelijk. Dit kan door in te loggen via een browser en daar de instellingen aan te passen. (zie bijlage) let op! Dit kan niet op je telefoon.

 

Ziekte als signaal

Als school hebben wij bij ziekte van leerlingen een signalerend functie. Als wij ons zorgen maken om leerlingen kunnen wij de hulp inroepen van Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD IJsselland afspraken. We vinden het fijn dat we met de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD IJsselland afspraken hebben gemaakt om leerlingen die veel of regelmatig ziek zijn, goed te kunnen begeleiden. De jeugdarts denkt mee met de ouders om goed om te gaan met ziekte en/of gezondheidsklachten van leerlingen in combinatie met schoolverzuim in deze leeftijdsfase (beginnende puberteit). Zij ondersteunt dus ouders en school. Ze beschikt over specifieke kennis van de fysieke en emotionele ontwikkeling van opgroeiende jongeren. De jeugdarts van onze school is mevrouw I. Andriesse. De afspraken met de afdeling JGZ houden in dat leerlingen die zich in een schooljaar voor de 4e keer ziekmelden, of leerlingen die langdurig (= meer dan twee weken aaneengesloten) ziek zijn, een uitnodiging kunnen krijgen voor een bezoek aan de schoolarts. We hopen dat deze samenwerking met de jeugdgezondheidszorg ertoe zal leiden dat leerlingen snel de juiste medische- of andere zorg krijgen en daardoor ook korter of minder van school hoeven te verzuimen. Datgene wat er met de jeugdarts wordt besproken is strikt vertrouwelijk. De jeugdarts geeft in overleg met u en uw kind een advies aan de school over de begeleiding van uw kind.

Gerelateerde nieuwsberichten

Foto’s introductie week

13 september 2024

start schooljaar

3 september 2024

Realisatie: