Nieuws

Microkrediet

5 april 2024

Recentelijk hebben de leerlingen van onderwijsroute 10-14 unit 3 een opmerkelijk project afgerond, waarbij ze met een microkrediet hun eigen bedrijven hebben opgezet, alles ten behoeve van het goede doel Young Africa. Door samen te werken, te plannen en bedrijfsplannen te maken, hebben ze waardevolle ondernemersvaardigheden ontwikkeld. Met behulp van Excel hielden ze nauwkeurig de boekhouding bij.

De opbrengsten van hun bedrijven hebben niet alleen een positieve impact gehad op Young Africa, maar hebben ook onze gemeenschap verrijkt. In totaal hebben de leerlingen een indrukwekkend bedrag van €2585,74 gegenereerd. Het groepje dat de hoogste opbrengst behaalde, heeft maar liefst €326,61 ingezameld.

Dit project heeft niet alleen de ondernemersgeest van onze studenten aangewakkerd, maar heeft hen ook bewust gemaakt van de kracht van ondernemerschap als middel tot positieve verandering. We zijn enorm trots op hun prestaties en zijn ervan overtuigd dat de lessen die ze hebben geleerd hen zullen helpen bij het nastreven van hun toekomstige doelen, zowel persoonlijk als professioneel. Hun inzet en betrokkenheid bij het verbeteren van de wereld geven ons hoop voor een betere toekomst

Gerelateerde nieuwsberichten

Vogels spotten

24 mei 2024

Uit de verf

25 april 2024

Realisatie: